מחזור הפחמן

מחזור הפחמן הארוך

פרופ' איתי הלוי

כולם מדברים על פחמן אבל פרופ' איתי הלוי עושה סדר! פרופ' הלוי חוקר את ההיסטוריה הכימית, הביולוגית והאקלימית של כדור הארץ מתוך סלעים ברחבי העולם. בהרצאה, פרופ' הלוי מציג איך ולמה פחמן משתנה בכדור הארץ במרוצת השנה, במרוצת מאות שנים ובמרוצת מיליוני שנים. הבנת מחזורי הפחמן השונים מאפשרת להבין עד כמה גדולה ההשפעה האנושית על כמות הפחמן באטמוספירה ואת משך הזמן הארוך שיקח לתהליכים הטבעיים בכדור הארץ להחזיר את המערכת בחזרה למצבה הטבעי

מי אחראי לעליית הפחמן הדו חמצני באטמוספירה?

ד"ר אורי ריב

פחמן הוא גז החממה העיקרי המניע את שינוי האקלים. על פני כדור הארץ יש שטפים עצומים של פליטת פחמן לאטמוספירה - מהאוקיינוסים, הרי געש, שריפות ענק, וכמובן דלקים מאובנים - אז מאיפה המדע יודע שדווקא הפעילות האנושית היא זו שמשבשת את האקלים? ד"ר אורי ריב מלמד אותנו כיצד מדענים יכולים 'לקרוא' את חותמת-המקור של אטומי פחמן ונותן לנו את החדשות הטובות והרעות בנושא שינוי האקלים.

מחזור הפחמן הקטן

ד"ר אייל וורגפט

כיצד הוספת פחמן דו-חמצני לאטמוספירה כתוצאה משריפת דלקים מאובנים משפיעה על היבשה, האוויר והים?

ד"ר אייל וורגפט כתב, וד"ר יוני גולדסמית מציג את מחזור הפחמן הקטן – התהליכים הטבעיים המשפיעים על כמות הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה במרוצת שנה. בעשרות השנים האחרונות, שריפת דלקים על ידי האנושות גורמת לעלייה גדולה מאוד של כמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה. בהרצאה מוסבר כיצד עלייה לא טבעית זו מפרה את מחזור הפחמן הקטן וגורמת להתחממות כדור הארץ והחמצת האוקיאנוסים.